WOZ Krediet

Het WOZ krediet is een afgeleide vorm van een doorlopend krediet. Het WOZ krediet kan als een kruising tussen een hypotheek en een aflossingsvrij krediet gezien worden. Aan de hand van de WOZ-waarde van uw woning, kan de maximale hoogte van het krediet bepaald worden. De afkorting WOZ (Waardering Onroerende Zaken) zegt het al; het WOZ krediet kan alleen afgesloten worden als u in het bezit bent van een eigen woning.

Waarom zou ik voor een WOZ krediet kiezen?

Het WOZ krediet betreft een ‘normaal’ krediet. Het maximaal gewenste kredietbedrag wordt bij het afsluiten van de lening afgesproken. Vervolgens is het helemaal aan u wanneer, waarvoor en hoeveel geld u van uw krediet opneemt. U bent niet verplicht uw WOZ krediet aan uw woning te besteden. U kunt echter de rente van een WOZ krediet alleen aftrekken van de inkomstenbelasting, wanneer u deze (deels) gebruikt voor onderhoud of verbetering van uw woning.

Wanneer een WOZ krediet afsluiten?

Bent u op zoek naar een lening waarbij u zelf mag bepalen hoeveel, wanneer en waarvoor u geld opneemt? Dan is het WOZ krediet de perfecte leenvorm voor uw wensen. Naast de vrijheid, komt deze kredietvorm ook met een zeer lage rente. U betaalt geen afsluitprovisie of notariskosten. Kortom, met een WOZ krediet geniet u van de voordelen, maar niet de nadelen van een tweede

woz krediet
geld lenen