financieel adviseurNoodzaak Erkend Financieel Adviseur?

 Zo ging het vroeger

20 jaar geleden kreeg je bezoek van een “verzekeringsagent ” die kwam langs voor een woonhuis verzekering. Weer een andere meneer kwam voor de uitvaartverzekering. En voor een hypotheek ging je naar een bankkantoor! Die tijd is voorbij, er worden geen hypotheken of verzekeringen meer “verkocht”.

 

Werkwijze is anders geworden: we geven nu eerst een Financieel Advies

We zijn in de tijd gearriveerd dat dit gestructureerd gaat, en wel als volgt:

 • je krijgt nu eerst een financieel advies, gebaseerd op jouw persoonlijke situatie en de wijze hoe jij je leven wil gaan inrichten.
 • Een Financieel adviseur vat dat allemaal samen in een rapport, hier beschrijft hij  jouw specifieke situatie en wat er moet gebeuren om de wens te realiseren. Ook vertelt hij wat er gebeurt als je werkloos wordt of arbeidsongeschikt, wat bij een overlijden enz.
 • Pas hierna kijken we welke producten (hypotheek/verzekeringen) je dan nodig hebt. Wat die moeten passen op jouw specifieke situatie.

Dat wordt allemaal verzorgd door dezelfde Financieel Adviseur.

Dus: We starten eerst met een inventarisatie van jouw situatie en wensen, en hierop gebaseerd wordt door de Financieel Adviseur eerst een advies gegeven over hetgeen op financieel gebied nodig is.  Vervolgens wordt naar een bank of verzekeringsmaatschappij gezocht om die wens(en) in te vullen. Je gaat daar niet zelf naar toe, dat verzorgt dezelfde adviseur ook allemaal voor jou.

 

De Erkend Financieel Adviseur en Erkend Hypotheek Adviseur Erkend Financieel Adviseur

Onze adviseurs zijn erkend door de Stichting Erkend Hypotheek Adviseur (SEH) en geven je advies over al de financiële producten, van hypotheek, tot lening, van pensioen tot de verzekeringen. Het begrip is verruimd van Hypotheek Adviseur naar Financieel Adviseur.

Het keurmerk Erkend Financieel Adviseur is een onmisbare aanvulling voor ons als adviseur. Daarmee zit, in tegenstelling tot een Wft-adviseur, een bewezen ervaren, deskundig en vaardig adviseur bij je aan tafel voor een hoogwaardig financieel advies.

 

Erkenning verplicht

Je kan jezelf dan ook niet zomaar Financieel Adviseur noemen. Er moet een erkenning zijn van de Stichting Erkend Financieel adviseur, het instituut dat voorheen de Hypotheek adviseur erkende. Een Erkend Financiële adviseur is daarmee dus ook gelijk een Erkend Hypotheek Adviseur. Hij mag u daarmee adviseren over hypotheken, vermogen, spaarproducten en verzekeringen. Hij beschikt zowel over de benodigde vergunning van de AFM als opleiding en kennis deze werkzaamheden uit te mogen voeren.

 Dat wil zeggen: We voldoen aan bovenwettelijke normen, en dat zijn de volgende:

 1.  Gespecialiseerd in de financiering en betaalbaarheid van uw woning. We helpen je om de nieuwe woning te financieren. Verder zijn we uitstekend op de hoogte van alle wet- en regelgeving en de mogelijkheden die deze bieden.
 2. We kijken verder dan de hypotheek. We kijken niet alleen naar de hypotheek, maar ook naar de situatie bij verlies aan inkomen als gevolg van overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid en het bereiken pensioenleeftijd.
 3. Bewezen deskundig en altijd up-to-date Erkend Financieel Adviseur is een keurmerk.

Om dit te houden moeten we ons:

 • aan strenge regels houden,
 • wettelijk verplichte diploma’s hebben,
 • ons continu bij laten scholen.
 1. Integer en persoonlijk financieel advies.

Het gaat ons niet om de verkoop van een financieel product maar om joúw wensen en belangen.

 1. We creëren overzicht in uw financiële mogelijkheden.

We helpen u om jouw financiële situatie in kaart te brengen. We zorgen voor overzicht, inzicht en helpen je bij het maken van uw financiële keuzes.

 1. Eerlijk over kosten.

We maken vooraf precies duidelijk op welke kosten je moet rekenen. Een oriënterend gesprek is gratis en verplicht tot niets.

 1. U weet precies wat u kunt verwachten.

Je krijgt vooraf een Dienstverleningsdocument waarin precies staat wat we voor u gaan doen.

 1. Vinger aan de pols.

Jouw situatie, wensen en voorkeuren veranderen in de loop van de tijd. Wij bieden hiervoor nazorg aan in d e vorm van een service abonnement, adviseren en helpen in het bijsturen.

 1. We houden ons aan de beroepscode voor Erkend Financieel Adviseurs.

De Erkend Financieel Adviseur heeft een beroepscode. Dit betekent onder meer dat hij altijd juiste en volledige informatie geeft en dat hij jouw gegevens geheimhoudt.